Muži Prešova doma v kvalifikácii o skupinovú fázu Ligy majstrov

30.08.2013 Prešov

Prešov 30. augusta (TASR) - Prešovská Tatran Handball Aréna bude počas víkendu (31. augusta - 1. septembra) dejiskom kvalifikačného turnaja mužov o postup do skupinovej fázy Ligy majstrov. V sobotu sú na programe semifinálové zápasy, od 15.30 h AEK Atény – Dinamo Minsk, od 18.00 Tatran Prešov – Besiktas JK Istanbul. V nedeľu sa od 15.30 h stretnú zdolané celky v súboji o tretie miesto, o 18.00 h je finále.
V európskej pohárovej súťaži číslo jeden chýbajú hádzanári z metropoly Šariša už dva roky. Kapitán Radoslav Antl bol pri predchádzajúcich obidvoch neúspešných kvalifikáciách. "Určite viac mrzí tá z roku 2011, kedy sme ani nepostúpili do finále a prehrali hneď prvý duel s FC Porto. Neboli sme vtedy horším mužstvom, no bol to ten prípad, kedy máme s tým istým súperom dlhodobo jasne navrch, ste v globále lepší, no jemu sa podarí z desiatich pokusov jediný raz uspieť. Tak sa to vtedy stalo a nás toto zaváhanie vyšlo poriadne draho," zaspomínal si košický odchovanec.
Aj v sobotňajšom meraní síl s tureckým majstrom Besiktas JK Istanbul sú zeleno-bieli jasnými favoritmi. "Situáciu ale nepodceňujeme, lebo nikto z nás nechce, aby sa história zopakovala. Najbližšie meranie síl preto berieme s plnou vážnosťou. Nebudeme sa hnať za výsledkom, skóre nie je rozhodujúce. No, keď by sa nám v priebehu zápasu podarilo vypracovať bezpečný náskok, môžeme si šetriť sily na nedeľňajšie, už oveľa náročnejšie vystúpenie. V konečnom dôsledku, ako som už naznačil, aj víťazstvo hoci iba o gól či dva postačí a splní svoj účel," konštatoval Antl. Prešovčania v stredajšej generálke na domáci turnaj zdolali ŠKP Bratislava vysoko 42:24. Išlo o predohrávku prvého extraligového kola. "Bol to skôr taký náročnejší tréning, hostia nás príliš nepreverili. A tak je to dobré. V súboji s kvalitnejším súperom skôr hrozí nejaké zranenie a niečo také nepotrebujeme. Policajti nám v tomto prípade úplne postačili na zohranie, malo to jedinú chybičku, že za nás nehrali zranení Rábek a Sadovij, ktorí si doliečovali členky, no v sobotu a nedeľu by už mali nastúpiť," uviedol Antl.
V prípade, že Šarišania prejdú cez tureckú prekážku a Minsk podľa predpokladov zdolá Atény, stretnú sa v nedeľu súperi s rovnakými ambíciami – tými najvyššími. Radoslav Antl otvorene hovorí, že víťazstvo na nedávnom kvalitne obsadenom turnaji v Dodoji v Bosne a Hercegovine zdvihlo sebavedomie hráčov. "Budeme bojovať. Samozrejme, chceme k tomu pridať aj to, čo sme si v príprave nacvičili. Sme jednoducho odhodlaní podať čo najlepší výkon. Bielorusov sme si pozreli na dvoch videozáznamoch. Je to kompletne vybavený tím s potrebnou kvalitou na všetkých postoch. Nosnými hráčmi sú tí na spojkách, ktorí vedia pripraviť pozície pre krídelníkov, či pivotov. Čaká nás teda poriadna fuška, no my nechceme sklamať. Lebo už teraz vieme, že ak by to vyšlo, dostaneme sa do spoločnosti tímov zvučných mien, ktoré zakaždým vypredajú našu halu a to by bolo fantastické," uzavrel Radoslav Antl.
 

Vyberte región